Aktyvuok vasarą

Aktyvuok vasarą su LEMON GYM – Lina

21 Liepa 2023 2 min read

Vasara – metas prisiminti, kad visoms aktyvioms lauko veikloms reikia nepamiršti fizinio pasirengimo ir apšilimo, o jį mes kviečiame atlikti LEMON GYM sporto salėse (aplinkos pakeitimui – vasaros lauko treniruočių spot’e 😉 ) . Bet nepamiršk, kad kai lauke prastas oras, tavęs visada laukia grupinių treniruočių bendruomenė!

Šįkart vasarą aktyvuoja Lina, ar jau susipažinot? 😉

„Aš esu Lina, sporto klubo LEMON GYM trenerė. Čia vedu asmenines ir funkcines grupines treniruotes, skirtas viso kūno stiprinimui.

Dievinu savo darbą, nes sportas ir aktyvus laisvalaikis – tai mano gyvenimo būdas, o didžiausia aistra – bėgimas.

Pirmąjį maratoną nubėgau 2016 metų rugsėjį, tiesiog išbėgusi paryčiui į miegantį Vilnių, po mėnesio – pirmąjį oficialų Poznanėje, o netrukus bėgsiu jau 150-ąjį savo maratoną.

Esu maratonininkė mėgėja – nekeliu aukštų sportinių tikslų, tiesiog mėgaujuosi pačiu procesu. Man tai ne tik puiki treniruotė kūnui, ištvermei, bet ir galimybė keliauti, pamatyti, pažinti. Iki šiol prisimenu maratono klasiką – bėgimą iš Maratono į Atėnus, įspūdingus Romos, Stambulo, Kijevo maratonus. Na, o jubiliejiniam 150-ajam pasirinkau Stokholmą. Į tokias bėgimo keliones leidžiamės kartu su vyru, kartais ir su bendraminčių kompanija.

Bėgimas – nuostabus būdas suaktyvinti vasarą (ar net visą savo gyvenimą), ugdantis valią, stiprinantis raumenyną ir puikiai pravėdinantis galvą. Jei jums įdomu, ar ir jūs galite bėgti, atsakau – žinoma, taip, jei tik norite.

O nuo ko pradėti? Nuo spartaus ėjimo ir pritūpimų… Ir aš nejuokauju.

Vaikščiojimas sustiprins širdį, paruoš intensyvesniam krūviui, kurį galėsite palaipsniui didinti, o treniruotės salėje – sustiprins raumenyną, suteiks kūnui mobilumo, stabilumo – savybių, padėsiančių apsisaugoti nuo traumų.

Kai prieš 10 metų pradėjau bėgioti, mano kūnas ėmė siųsti nepasitenkinimo signalus, skaudėjo pėdas, klubus. Supratau, kad tokiam fiziniam krūviui jis dar neparuoštas, o sustiprėjus pavyko grįžti į bėgimą ir išvengti didesnių traumų. Būtent fizinio pasirengimo trūkumas gali pakišti koją ir neleisti pilnai pasimėgauti bėgimu. Bėgti turi būti lengva, malonu, o ideali savijauta po bėgimo – malonus nuovargis. Tad ir jus, jei tik nusprendėte pradėti bėgioti, kviečiu prieš tai užsukti į sporto salę.”

LEMON GYM neatostogauja, o padeda TAU aktyvuoti vasarą grupinėse treniruotėse bei FEEL VILNIUS treniruočių spot‘e prie Baltojo tilto. Susitikim ten!