Privatumo politika

1. Ką reiškia ši Privatumo politika?

Ši privatumo politika (toliau - Privatumo politika) apibrėžia ne tik sąlygas, kurių privalo laikytis visi interneto svetainės www.lemongym.lt (toliau - Interneto svetainė) ir mobiliosios programėlės „Lemon Gym“, kurią galima atsisiųsti iš „iTunes“ ir „Google Play“ (toliau - Programėlė), lankytojai (toliau - Lankytojai), bet ir numato pagrindines asmens duomenų tvarkymo taisykles, kurios taikomos naudojantis Interneto svetaine ir (ar) programėle.

Laikoma, kad Lankytojas susipažįsta ir išreiškia savo sutikimą laikytis Privatumo politikos, kai jis apsilanko, prisijungia ir (ar) įsigyja parduodamą prekę ir (ar) paslaugą Interneto svetainėje ir (ar) Programėlėje. Lankytojas, nesutinkantis su kuria nors Privatumo politikos nuostata, paranda teisę lankytis Interneto svetainėje ir (ar) Programėlėje, prisijungti ir naudotis visomis ir (ar) bet kuria iš Interneto svetainėje ir (ar) Programėlėje teikiamų paslaugų.

2. Lankytojai

Jei esate 18 metų amžiaus ar vyresnis (-ė), galite susikurti paskyrą ir tapti Interneto svetainės ir mūsų Programėlės registruotu Lankytoju.

Būdami registruotu Lankytoju, galite gauti prieigą prie papildomų produktų ar paslaugų ir (arba) funkcinių galimybių, pavyzdžiui, galimybės susikurti paskyrą, įrašyti kontaktinę informaciją, gauti reklaminę informaciją ir specialius pasiūlymus (jei tokie yra teikiami), kurių pateikimas ne registruotiems Lankytojams yra apribotas.

Visa informacija, kurią mums pateikiate tapdami registruotais Lankytojais, bus laikoma ir saugoma Jūsų sutikimu, vadovaujantis Privatumo politikos sąlygomis.

Jei, mūsų pagrįsta nuomone, Jūs pažeidėte bet kurią mūsų Privatumo politikos nuostatų, mes turime teisę bet kada užblokuoti Lankytojo paskyrą. Jei žinote ar įtariate, kad pašalinis asmuo sužinojo jūsų registracijos vardą ar slaptažodį, privalote kuo greičiau mums apie tai pranešti elektroniniu paštu: hello@lemongym.lt.

3. Kokią informaciją mes renkame?

Jums apsilankius mūsų Interneto svetainėje arba pasinaudojus mūsų Programėle, susisiekus su mumis el. paštu ar telefonu, galime rinkti šią informaciją:

  • informaciją, kurią Jūs pateikiate registruodamiesi Interneto svetainėje ir (ar) Programėlėje, įskaitant vardą, pavardę, gyvenamosios vietos, korespondencijos adresą, elektroninio pašto adresą;
  • informaciją, kurią Jūs pateikiate mums, siekdami sudaryti sutartį, ją sudarydami ar vykdydami, įskaitant Jūsų asmens tapatybės dokumento kopijoje nurodytus duomenis, įskaitant asmens kodą, gimimo datą, dokumento numerį, išdavimo datą ir vietą;
  • informaciją apie tai, kaip Jūs naudojatės mūsų Interneto svetaine ar Programėle;
  • jeigu naudojatės Internetinėje svetainėje ir (ar) Programėlėje atsiskaitymo internetu priemone, mes galime saugiai šifruodami saugoti (patys arba per mūsų paskirtą atsiskaitymų vykdytoją) Jūsų kredito ir debito kortelių informaciją;
  • informaciją apie Jūsų galinį įrenginį (kompiuterį, mobilųjį telefoną, planšetę ir pan.) ir apie Jūsų apsilankymus bei naudojimąsi Interneto svetaine ir (ar) Programėle, įskaitant Jūsų IP adresą, prisijungimo prie Interneto svetainės ir (ar) Programėlės laiką ir datą;
  • bet kokią kitą informaciją, kurią Jūs galite pateikti mums bet kuriuo metu, naudodamiesi mūsų Interneto svetaine ir (ar) Programėle, teikiamomis paslaugomis ar su mumis bendraudami.

4. Slapukai 

Slapukas yra nedidelis failas, atsiųstas į bet kokį Jūsų naudojamą galinį įrenginį (pvz., kompiuterį, mobilųjį telefoną, išmaniųjų telefoną, planšetę ir pan.), Jums besilankant Interneto svetainėje ir (ar) Programėlėje. Slapukų pagalba Interneto svetainė ir (ar) Programėlė atpažįsta Jūsų galinį įrenginį (pvz., Jums kitą kartą apsilankius Interneto svetainėje ir (ar) Programėlėje). Slapukai gali būti naudojami siekiant „sekti“ Jūsų elgesį, įpročius Internetinėje svetainėje ir (ar) Programėlėje ir taip sukurti jo profilį. Turint Jūsų profilį, Jums gali būti pateikiama naudotojo elgesiu grindžiama internetinė reklama.

Siekdami analizuoti naudojimąsi Interneto svetaine ir (ar) Programėle, mes naudojame „Google Analytics“ ir kitus panašaus pobūdžio įrankius. Šie įrankiai generuoja statistikos ir kitą informaciją apie Interneto svetainės ir (ar) Programėlės naudojimą pagal slapukus, kurie yra saugomi Jūsų kompiuteriuose ir (ar) kituose galiniuose įrenginiuose. Informacija, surinkta apie apsilankymus Interneto svetainėje ir (ar) Programėlėje, yra naudojama ataskaitų apie Interneto svetainės ir (ar) Programėlės naudojimą kūrimui. Šią informaciją saugo Google ar kitas paslaugos teikėjas. Slapukus taip pat naudojame atpažindami Jus, kaip ankstesnį Interneto svetainės ir (ar) Programėlės lankytoją.

Daugiau informacijos apie Internetinėje svetainėje naudojamus slapukus rasite čia:

Slapuko pavadinimas

Duomenų tvarkymo tikslas/paskirtis

Sukūrimo momentas

Galiojimo laikas

Naudojami duomenys

showRegistrationF

orm

ar rodyti Lankytojui

registracijos formą /

popup

Lankytojui apsilankius Internetinėje svetainėje

1 diena

sesijos ID

__cfduid

"__cfduid" slapuką

nustato CloudFlare

paslauga, siekiant

nustatyti patikimą

žiniatinklio srautą.

Tai neatitinka jokio

vartotojo vardo

žiniatinklio

programoje. Taip

pat slapukas

nesaugo jokios

asmens tapatybės

nustatymo

informacijos

Lankytojui apsilankius Internetinėje svetainėje

1 metai

duobleclick.net /

test_cookie

tikrinti, ar vartotojo naršyklė palaiko slapukus

Lankytojui apsilankius Internetinėje svetainėje

15min

paysera.lt /

PHPSESSID

sesijai identifikuoti

Lankytojui apsilankius Internetinėje svetainėje

1 diena

sesijos ID

onesignal.com

tikrinti, ar vartotojas sutikęs gauti pranešimus (angl. push notifications) naršyklėje

Lankytojui apsilankius Internetinėje svetainėje

facebook.com / act

svetainės greičiui

optimizuoti

Lankytojui apsilankius Internetinėje svetainėje

iki sesijos pabaigos

facebook.com /

c_user

patikrinti ar

vartotojas

prisijungęs

Lankytojui apsilankius Internetinėje svetainėje

30 dienų

vartotojo ID

facebook.com / datr

sekti vartotojo

elgseną

Lankytojui apsilankius Internetinėje svetainėje

2 metai

facebook.com / fr

naudoti reklamai

Lankytojui apsilankius Internetinėje svetainėje

2 metai

facebook.com / lu

patikrinti Lankytojo

registracijos

statusą

Lankytojui apsilankius Internetinėje svetainėje

2 metai

facebook.com /

presence

slapukas „Facebook“ tinklui, leidžiantis naudotis „Facebook“ pokalbių funkcija

Lankytojui apsilankius Internetinėje svetainėje

iki sesijos pabaigos

facebook.com / sb

slapukas „Facebook“ tinklui, leidžiantis rodyti reklamą

Lankytojui apsilankius Internetinėje svetainėje

2 metai

facebook.com / xs

analitinis tinklo „Facebook“ slapukas, kuris identifikuoja naudotoją, programėlę ar interneto svetainę

Lankytojui apsilankius Internetinėje svetainėje

60 dienų

Dauguma naršyklių leidžia atmesti visus slapukus, o kai kuriose naršyklėse yra galimybė atmesti tik trečiųjų šalių slapukus. Tad Jūs galite pasinaudoti šiomis galimybėmis. Tačiau atkreipkite dėmesį į tai, kad visų slapukų blokavimas turės neigiamą poveikį Interneto svetainės ir Programėlės naudojimui, ir be slapukų Jūs negalėsite naudotis visomis Interneto svetainėje ir (ar) Programėlėje teikiamomis paslaugomis.

5. Jūsų asmens duomenų naudojimas 

Mūsų renkami asmens duomenys yra naudojami išskirtinai šioje Privatumo politikoje nurodytiems tikslams.

Mes galime panaudoti Jūsų asmens duomenis:

  • tam, kad suteiktume Jums galimybę naudotis mūsų Interneto svetaine ir (ar) Programėle ir jose teikiamomis paslaugomis;
  • siekdami užtikrinti nuolatinį Internetinės svetainės bei Programėlės tobulinimą ir vystymą;
  • sutarties su Jumis sudarymui ir jos vykdymui;
  • įsigytų prekių ar paslaugų tiekimo ir pristatymo tikslais;
  • ataskaitų ir sąskaitų-faktūrų išrašymo ir siuntimo Jums tikslais;
  • įsiskolinimų valdymui ir siekiant surinkti iš Jūsų mokėjimus;
  • pranešimų siuntimui Jums, korespondencijai su Jumis;
  • mūsų naujienų ir kitos su mūsų teikiamomis paslaugomis susijusios informacijos, kuri, mūsų nuomone, yra Jums reikalinga, siuntimui paštu, elektroniniu paštu ar kitomis priemonėmis (Jūs galite bet kuriuo metu atsisakyti tokių naujienų ir informacijos, pranešdami mums elektroniniu paštu arba pakeisdami nustatymus savo paskyroje).
  • Jeigu mes turime Jūsų asmens kodą, mes jo nenaudosime pranešimų siuntimo Jums, mūsų naujienų ar kitos informacijos siuntimo Jums tikslais.

6. Tiesioginė rinkodara 

Asmenims, kurie yra suteikę savo kontaktinius duomenis ir yra išreiškę norą gauti informaciją apie Internetinėje svetainėje ir (ar) Programėlėje siūlomas prekes ir (ar) paslaugas, galime elektroninio ryšio priemonėmis (el. paštu arba SMS žinutėmis) siųsti informaciją, susijusią su prekėmis ir paslaugomis, panašiomis į tas, kurių pardavimo metu ir buvo gauti kontaktiniai duomenys.

Jeigu Jūs sutikote, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais, Jūs turite teisę bet kada nemokamai nesutikti su tokiu duomenų tvarkymu, įskaitant profiliavimą tiek, kiek jis susijęs su tokia tiesiogine rinkodara, informuodami mus el. pašto adresu hello@lemongym.lt ir (arba) paspausdamas atitinkamą nuorodą bet kuriame Jums jau išsiųstame pranešime apie pasiūlymus.

7. Duomenų atskleidimas

Mes galime atskleisti informaciją apie Jus mūsų darbuotojams, vadybininkams, tarpininkams, tiekėjams ar subrangovams, jei pagrįstai reikia tiems tikslams, kaip nurodyta šioje Privatumo politikoje.

Be to, mes galime atskleisti informaciją apie Jus:

  • jei mes turime padaryti tai pagal įstatymą;
  • siekiant apginti savo teises ar interesus (įskaitant Jūsų duomenų pateikimą tretiesiems asmenims, siekiant išieškoti Jūsų įsiskolinimus mums);
  • ketinant parduoti Bendrovės veiklos ar jos turto dalį, atskleidžiant Jūsų asmens duomenis potencialiam veiklos ar jos dalies pirkėjui;
  • pardavus Bendrovės veiklą ar jos esminę turto dalį tretiesiems asmenims.

Mes taip pat turime teisę atskleisti Jūsų asmens duomenis bet kuriai mūsų grupės bendrovei, įskaitant, bet neapsiribojant, dukterines bendroves, galutinę kontroliuojančią bendrovę ir jos dukterines bendroves.

Nepaisant to, informuojame, kad Jūsų asmens duomenys nebus perduodami trečiajai valstybei ir (ar) tarptautinei organizacijai.

Išskyrus kaip numatyta šioje Privatumo politikoje, mes neteikiame Jūsų asmens duomenų jokioms trečiosioms šalims.

Trečiosios šalies medžiaga ir trečiosios šalies svetainės 

Mūsų Interneto svetainėje ir Programėlėje gali būti trečiųjų šalių pateikiama reklama. Tokios trečios šalys yra išimtinai atsakingos už tokios reklamos turinį ir privalo užtikrinti, kad jis atitiktų visus taikomus įstatymus bei norminius teisės aktus.

Lankytis trečiosios šalies svetainėje galite savo pačių rizika. Mes neprisiimame jokios tiesioginės ar netiesioginės atsakomybės nei už turinį, informacijos tikslumą ar nuomones, išreikštas tokiose svetainėse, nei už jose siūlomų prekių ir paslaugų kokybę.

Mūsų informacinėje medžiagoje gali būti informacijos, kurios šaltinis – trečiųjų šalių interneto svetainės. Medžiaga, paimta iš trečiosios šalies svetainės, bus atitinkamai pažymėta, be to, gali būti pateikiama nuoroda į pirminę interneto svetainę. Mes neprisiimame jokios atsakomybės nei už medžiagą, paimtą ar skelbiamą trečiosios šalies svetainėje, kuri yra pateikiama kaip nuoroda mūsų Jums skirtoje informacinėje medžiagoje, nei už tokios trečiosios šalies naudojamus asmens duomenis.

8. Jūsų asmens duomenų saugumas

Jūsų asmens duomenys bus tvarkomi laikantis Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo ir kitų teisės aktų nustatytų reikalavimų. Tvarkydami Jūsų asmens duomenis, mes įgyvendiname organizacines ir technines priemones, kurios užtikrina asmens duomenų apsaugą nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, pakeitimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo.

Žinoma, duomenų perdavimas internetu iš esmės yra nesaugus, ir mes negalime garantuoti saugaus duomenų perdavimo interneto tinklais.

9. Teisė susipažinti su duomenimis 

Jūs galite pateikti rašytinį prašymą (paštu, elektroniniu paštu ar pateikiant mūsų buveinėje) mums suteikti Jums informaciją, ar su Jumis susiję duomenys yra tvarkomi, o jei tokie duomenys yra tvarkomi, turite teisę susipažinti su savo asmens duomenimis ir toliau nurodyta informacija:

  • duomenų tvarkymo tikslai;
  • atitinkamų asmens duomenų kategorijos;
  • duomenų gavėjai arba duomenų gavėjų kategorijos, kuriems buvo arba bus atskleisti Jūsų asmens duomenys ;
  • kai įmanoma, numatomas asmens duomenų saugojimo laikotarpis arba, jei neįmanoma, kriterijai, taikomi tam laikotarpiui nustatyti;
  • jei duomenys bus renkami ne tiesiogiai iš Jūsų, visa turima informacija apie jų šaltinius.

Į tokius prašymus mes atsakome teisės aktų nustatyta tvarka ir terminais ir stengiamės pateikti Jums informaciją kiek įmanoma greičiau, bet ne vėliau kaip per 30 dienų nuo Jūsų prašymo gavimo.

Jūsų prašymu, tokie duomenys pateikiami raštu nurodytu adresu ar elektroninio pašto adresu. Informacijos apie tai, iš kokių šaltinių ir kokie Jūsų asmens duomenys surinkti, kokiu tikslu jie tvarkomi ir kokiems duomenų gavėjams buvo pateikti per paskutinius vienerius metus, pateikimas yra nemokamas vieną kartą per kalendorinius metus.

Jeigu, gavus prašymą, mums kilo įtarimų dėl besikreipiančiojo asmens tapatybės, mes turime teisę paprašyti besikreipiančiojo asmens tapatybės dokumento ar jo kopijos.

10. Teisė reikalauti ištaisyti duomenis

Jūs taip pat turite teisę, pateikęs mums rašytinį prašymą (paštu, elektroniniu paštu ar pateikiant mūsų buveinėje), reikalauti ištaisyti netikslius su Jumis susijusius asmens duomenis. Atsižvelgiant į tikslus, kuriais Jūsų asmens duomenys buvo tvarkomi, Jūs turite teisę reikalauti, kad būtų papildyti neišsamūs asmens duomenys, be kita ko, pateikdami papildomą pareiškimą.

11. Teisė reikalauti ištrinti duomenis („Teisė būti pamirštam“)

Be to Jūs turite teisę reikalauti, kad mes ištrintumėme Jūsų asmens duomenis. Nepaisant to, ši teisė nėra absoliuti ir ją galima pagrįsti, kai yra bent viena iš žemiau nurodytų priežasčių:

  • asmens duomenys nebėra reikalingi, kad būtų pasiekti tikslai, kuriais jie buvo renkami arba kitaip tvarkomi;
  • Jūs nusprendėte atšaukti savo sutikimą tvarkyti Jūsų asmens duomenis, kai Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi išimtinai sutikimo pagrindu ir nėra jokio kito pagrindo tvarkyti Jūsų asmens duomenis;
  • Jūsų asmens duomenys buvo tvarkomi neteisėtai;
  • Jūsų duomenys turi būti ištrinti, kai mums yra nustatoma privaloma prievolė tą padaryti.

12. Teisė apriboti duomenų tvarkymą

Jūs turite teisę reikalauti, kad būtų apribotas Jūsų asmens duomenų tvarkymas, kai taikomas vienas iš šių atvejų:

  • Jūs užginčijate duomenų tikslumą tokiam laikotarpiui, per kurį mes galime patikrinti Jūsų asmens duomenų tikslumą;
  • Jūsų asmens duomenų tvarkymas yra neteisėtas ir Jūs nesutinkate, kad Jūsų duomenys būtų ištrinti, ir vietoj to prašote apriboti jų naudojimą;
  • mums nebereikia Jūsų duomenų tvarkymo tikslais, tačiau jų reikia Jums, siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus.

Kai Jūsų asmens duomenų tvarkymas yra apribotas, tokius Jūsų duomenis mes galime tvarkyti, išskyrus saugojimą, tik gavus Jūsų sutikimą arba siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus ir (arba) apsaugoti Jūsų ar kito asmens teises, arba dėl viešojo intereso priežasčių.

13. Teisė į duomenų perkeliamumą

Jūs turite teisę prašyti, kad Jūsų tvarkomis asmens duomenis persiųstumėme kitam duomenų valdytojui, kai tai techniškai yra įmanoma.

14. Nusiskundimai 

Jei manote, kad Jūsų, kaip asmens duomenų subjekto, teisės yra ir (ar) gali būti pažeistos, prašome nedelsiant kreiptis į mus su skundu el. pašto adresu hello@lemongym.lt. Mes Jus užtikriname, kad tik gavus Jūsų skundą mes susisieksime su Jumis per pagrįstą laikotarpį ir informuosime apie skundo tyrimo eigą, o vėliau ir apie rezultatą.

Jei tyrimo rezultatai Jūsų netenkins, informuojame, kad galėsite pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

15. Atsakomybė

Jūs esate atsakingi už savo slaptažodžio ir pateikiamų duomenų konfidencialumą bei už bet kuriuos veiksmus (duomenų perdavimą, pateiktus užsakymus ar kt.), kurie mūsų Interneto svetainėje ir (ar) Programėlėje atliekami prisijungus naudojant Jūsų prisijungimo duomenis. Jūs negalite atskleisti savo slaptažodžio tretiems asmenims. Jei mūsų Interneto svetainėje ir (ar) Programėlėje teikiamomis paslaugomis naudojasi trečiasis asmuo, prisijungęs prie Interneto svetainės ir (ar) Programėlės naudodamasis Jūsų prisijungimo duomenimis, mes laikome, kad prisijungėte Jūs. Jei prarandate prisijungimo duomenis, Jūs privalote nedelsiant informuoti apie tai mus paštu, telefonu, faksu ar elektroniniu paštu.

Jūs esate atsakingas, kad Jūsų mums pateikti duomenys būtų tikslūs, teisingi ir išsamūs. Jeigu pasikeičia Jūsų pateikti duomenys, Jūs turite nedelsdamas mus apie tai informuoti, pakeisdamas atitinkamus duomenis registracijos formoje ar, jeigu duomenys nėra nurodyti registracijos formoje, informuodamas apie tai mus elektroniniu paštu. Mes jokiu atveju nebūsime atsakingi už žalą, atsiradusią Jums dėl to, jog Jūs nurodėte neteisingus ar neišsamius asmens duomenis arba neinformavote mūsų jiems pasikeitus.

16. Asmens duomenų saugojimo terminas

Jūsų asmens duomenys bus tvarkomi ne ilgiau kaip 5 (penkerius) metus nuo paskutinio Jūsų prisijungimo prie Internetinės svetainės ir (ar) Programėlės.

17. Privatumo politikos pakeitimai

Mes galime bet kada atnaujinti ar pakeisti šią Privatumo politiką. Tokia atnaujinta ar pakeista Privatumo politika įsigalios nuo jos paskelbimo mūsų Interneto svetainėje ir (ar) Programėlėje. Jums reikėtų kartais patikrinti ją ir įsitikinti, kad Jus tenkina aktuali Privatumo politikos versija.

Atnaujinę Privatumo politiką, informuosime Jus apie, mūsų nuomone, esminius pakeitimus paskelbdami juos Interneto svetainėje ir (ar) Programėlėje. Jei prisijungiate prie Internetinės svetainės ir (ar) Programėlės po tokio pranešimo paskelbimo, Jūs sutinkate su naujais reikalavimais, nurodytais atnaujinime. Galite pasižiūrėti į datą „Atnaujinimo data“, kuri nurodoma apačioje, norėdami sužinoti, kada Privatumo politika atnaujinta paskutinį kartą.

18. Kontaktinė informacija

Jei turite bet kokių klausimų, susijusių su šios Privatumo politikos sąlygomis, maloniai prašome su mumis susisiekti, žemiau nurodytais rekvizitais, siunčiant paklausimą el. paštu arba registruotu laišku:

UAB „Gym LT“

Antakalnio g. 37 LT-10312, Vilnius

Įmonės kodas: 303472404

PVM mokėtojo kodas: LT100009044519

A. s. LT562140030003388013

El. p.: hello@lemongym.lt

Paskutinis Privatumo politikos atnaujinimas buvo atliktas 2017-12-11.